Protibolečinska elektroterapija

Kaj je protibolečinska elektroterapija?

Protibolečinska elektroterapija je fizioterapevtska metoda lajšanja bolečin s pomočjo električnih tokov nizke jakosti, ki jih prek elektrod apliciramo na področje bolečega predela. Uporabljamo več oblik električnih tokov:

TENS: transkutana električna nevro stimulacija: namen TENS-a je prekinitev prenosa bolečinskega signala v možgane z namestitvijo elektrod tako, da je boleče mesto med elektrodama.

Terapevtski ultrazvok (UZ): osnovna značilnost je zdravljenje s pomočjo človeškemu ušesu nezaznavnega zvočnega valovanja. Valovanje povečuje prekrvitev tkiv, zmanjšuje pa tudi otekline in bolečine.

Interferenčni tokovi (IF): terapija z interferenčnimi tokovi je nekoliko bolj zapletena – dva para diod namestimo križno, tako da je boleče mesto v sredini.

Diadinamski tokovi (DD): pri tej obliki tokov se vzpostavita dve frekvenci, srednja in nižja, ki stimulirata obnovo tkiva ob majhni razdraženosti kože.

Namen vseh protibolečinskih aparatov je draženje živčnih delcev na področju bolečine. S tem preprečujemo prenos bolečinskih signalov v možgane. Stokovno imenujemo to aktivnost »zviševanje praga bolečine«. Posledica delovanja električnih tokov je zmanjšan občutek za bolečino.

Komu je protibolečinska elektroterapija namenjena?

Elektroterapija je primerna za dve vrsti ljudi:

  • Za ljudi, pri katerih z drugimi metodami fizioterapije ne moremo odpraviti vzroka za bolečine in z elektroterapijo lajšamo bolečino,
  • Za ljudi, ki so že naročeni na fizioterapijo in želijo olajšati svoje bolečine med čakanjem na fizioterapijo.

Naročite se na telefon 040 323 393 (ga. Urška)

Oglejte si tudi aktualne popuste za protibolečinsko elektroterapijo.