Tečaji

S TEČAJI SVET ZDRAVJA DO NOVEGA ZNANJA IN NOVIH DELOVNIH PRILOŽNOSTI!

V Fizioterapiji Zrnec se že ŠTIRINAJST LET intenzivno ukvarjamo z aktivnim pristopom k reševanju bolečin v hrbtenici in z vodenjem skupinske telovadbe za odrasle. Oblikovali smo jo z znanji in izkušnjami fizioterapevtov, profesorjev športne vzgoje in zdravnikov.  

Dovolite, da vam Barbka Zrnec na kratko predstavi ponudbo tečajev SvetZdravja.si:

Ker se zavedamo, da je strokovno znanje pomembno za kvalitetno delo, že vrsto let organiziramo tečaje, kjer svoje znanje in izkušnje prenašamo na ljudi, željnih novih znanj in priložnosti za delo. Letos vam bomo ponudili nova in že dobro uveljavljena izobraževanja:

1. Tečaj: VADITELJ SKUPINSKIH VADB
2. Tečaj: PILATES OSNOVNI & ZDRAVA HRBTENICA
3. Tečaj: OSNOVE PILATES FLOW TEHNIKE
4. Tečaj: PILATES FLOW – NADALJEVALNI TEČAJ
5. Tečaj: MASAŽA ZA DOMAČO RABO
6. Tečaj: REFLEKSNA MASAŽA STOPAL ZA DOMAČO RABO (NOVO)
7. Tečaj: KLASIČNA ROČNA MASAŽA: izobraževanje za NPK MASER/MASERKA

8. Tečaj: SMS OSNOVNI
9. Tečaj: SMS SKOLIOZA
10. tečaj: SMS NADALJEVALNI
11. tečaj: SMS NADALJEVALNI ZA ŠPORTNIKE
12. Tečaj: Pilates osnovni in Pilates Zdrava Hrbtenica za fizoterapevte in zdravnike
13. Tečaj: EmmTech – Easy Muscle Management

Tečaj VADITELJ SKUPINSKIH VADB je namenjen temeljnemu usposabljanju za vodenje skupinske vadbe. Uspešen zaključek prinaša naziv »POTRJEN VADITELJ SKUPINSKE VADBE« in potrjuje usposobljenost za vodenje varne, celostne in kvalitetne splošne vadbe zdravih odraslih. Omogoča tudi udeležbo na nadaljevalnih tečajih.

Tečaj PILATES OSNOVNI & ZDRAVA HRBTENICA usposablja za natančno, zahtevno, mirno in estetsko vadbo z veliko mero samokontrole in posebnim načinom dihanja, ki podpira izvajanje vaj. Za varno in ustrezno vadbo za ljudi z bolečino v vratu ali križu je potreben poseben izbor in način izvajanja vaj, ki so nadgradnja osnovnega tečaja.

Tečaj OSNOVE PILATES FLOW TEHNIKE oziroma BODY TEHNIKA je intenzivna oblika Pilatesa, ki vključuje aerobno komponento vadbe. Namenjen je vsem, ki jih veseli spoznavanje novih oblik vadbe in Pilates inštruktorjem ter drugim vaditeljem skupinskih vadb, ki bi želeli razširiti svojo ponudbo. Možnost nadaljevalnega tečaja.

Na koncu vsakega tečaja je izpit, ki prinaša potrdilo o uspešno opravljenem usposabljanju za posamezen program. Pogoj za udeležbo na nadaljevalnih tečajih je uspešno opravljen tečaj Vaditelj skupinske telovadbe ali opravljen preizkus, s katerim dokažete teoretična znanja in spretnosti tečaja Vaditelj skupinske telovadbe.

Tečaj MASAŽA ZA DOMAČO RABO smo pripravili za vse, ki želijo sebi in svojim najbližjim v udobnosti doma nuditi to, kar je običajno na voljo le v masažnih salonih. Učimo teoretične in praktične osnove masažnih tehnik in jih apliciramo na posamezne dele telesa. Znanja s tečaja lahko uporabimo za lajšanje bolečin domačih in prijateljev, za sprostitev in pred razgibavanjem. Odlična odskočna deska za usposabljanje za nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) maser/maserka.

Tečaj KLASIČNA MASAŽA NPK MASER/MASERKA je namenjen sem, ki se želijo naučiti izvajanja klasične ročne masaže in možnost prijaviti na preverjanje znanja za pridobitev naziva maser/maserka. Tečaj je dolg 60 ur.

Tečaj SMS je namenjen fizioterapevtom, profesorjem športne vzgoje, osebnim in fitnes trenerjem ter ostalim, ki si želijo izboljšati svoje znanje na področju SMS metode. Vadba se izvaja s pomočjo posebnih elastičnih trakov in je v svetu zelo priljubljena.

KOMU SO TEČAJI NAMENJENI?

  • Študentom in študentkam, ki želijo dopolniti znanje, pridobljeno na fakulteti;
  • brezposelnim, ki želijo razširiti svoje možnosti zaposlitve;
  • zaposlenim, ki se želijo dodatnih izobraževanj in si tako zagotoviti dobre zaposlitvene možnosti tudi v prihodnje,
  • vsem ostalim, ki jih tečaji veselijo in menijo, da bi z dodatnim znanjem lahko pomagali sebi in drugim;
  • Vsem, ki želijo biti boljši od dobrih;

KAJ O NAŠIH TEČAJIH PRAVIJO UDELEŽENCI?

Koristno je bilo, da smo izobraževanje začeli graditi na splošnem znanju, nato pa prešli na konkretna, praktična in uporabna znanja. S temi znanji deluješ pred telovadci verodostojno, predvsem pa lažje odgovoriš na njihova vprašanja. (Sara)

Zelo mi je pomagalo usposabljanje na temo Ton in glasnost govora. Vesela sem bila možnosti nastopa pred mentorico preden sem morala voditi »pravo« skupino. Odnos je bil korekten in zelo prijazen tako do mene kot do telovadcev, na katerih smo »pilili« naše znanje. Tak način  mi je vlil samozavest in vem, da se lahko ob kakršnihkoli težavah vedno obrnem na svojo mentorico. (Ana)

Predvsem koristno se mi zdi svetovanje glede ukrepov v bolj izrednih situacijah, ki sem jih prejela od izkušenih mentoric – kajti najtežje je predvideti situacije, če si brez izkušenj. Na primer, kako motivirati telesno manj sposobne telovadce, kako ohranjati enovitost skupine, kako popravljati telovadce pri vadbi, ne da bi jih pretirano izpostavljal pred skupino … (Irena)

Predvsem se mi zdi pomembno, da je v izobraževanje skupaj s profesorjem športne vzgoje vključena tudi fizioterapevtka. Vedno se namreč lahko z vprašanji obrneš nanjo po nasvet in svetovala ti bo ter poiskala rešitve v repertoarju svojega strokovnega znanja. (Patricija)

Všeč mi je, da sem se morala naučiti biti za vodenje telovadbe odgovorna in glasna. Izobraževanja se mi zdijo zelo kvalitetna in iz njih lahko izvlečem stvari tudi za vsakdanje življenje. Snov je bila razložena na zelo razumljiv in preprost način, tako da znam sedaj tudi sama razložiti telovadcem pomembne stvari tako preprosto, da zlahka razumejo moje misli. Všeč mi je bilo, da sem ponovila določene stvari iz anatomije in prve pomoči, ki smo se jih učili v času šolanja, kajti človek marsikaj pomembnega pozabi. (Maruša)

Način prijave na tečaje je opisan pri podrobnejših opisih posameznih tečajev. Udeleženci telovadnih programov Svet zdravja – Fizioterapije Zrnec imajo 3% popusta.

Page 1 of 21 2