Fizioterapija na domu

Fizioterapija na domu

Ste zaključili bolnišnično zdravljenje in so vas poslali v domačo oskrbo? Je morda kdo od domačih oslabel, tako da ne zmore obiskovati ambulantne fizioterapije? Bi bilo potrebno izboljšati telesno sposobnost na področjih gibljivosti, moči in samostojnosti pri opravljanju osebne higiene in vsakodnevnih opravil? Ste zaradi obveznosti prezasedeni in si ne morete privoščiti dodatnega dela z bolnikom?

V vseh teh primerih priporočamo fizioterapijo na domu.

S fizioterapevtovo pomočjo se bodo izboljšali:

  • gibljivost in prožnost sklepov,
  • splošna in specifična mišična moč
  • ravnotežje in usklajenost gibov
  • dihalna sposobnost in sposobnost izkašljevanja
  • prekrvitev nog, in rok kot pozitivna spremljevalka gibanja.

Vse to je potrebno za samostojno izvajanje dnevnih aktivnosti kot so obračanje v postelji, posedanje, sedenje, hranjenje, vstajanje, samostojna hoja ali hoja s pripomočki.

Kako poteka fizioterapija na domu?

Ko nas za to storitev zainteresirani po telefonu pokličejo, in se dogovorijo za termin, se naša fizioterapevtka oglasi na domu, kjer oceni bolnikovo stanje in skupaj s svojci (in če je le možno v soglasju z bolnikom) glede na njihove želje določi cilje terapije. Nato prične s terapijo, z vadbo, učenjem telesnih aktivnosti ali masažo – vsem, kar je potrebno, kar nas bo privedlo do zastavljenih ciljev.

Fizioterapevtka bo na željo svojcev naučila terapevtskih vaj in prijemov tudi le-te. Ti bodo lahko nato lahko izvajali omenjene postopke z bolnikom tudi sami. Tako bodo bodisi pocenili terapijo, ali pa omogočili bolniku terapijo več-krat na dan, kar bo privedlo do hitrejšega okrevanja in samostojnosti.

Fizioterapijo na domu izvaja naša diplomirana fizioterapevtka Urška Mravlje, ki ima poleg drugih podiplomskih izobraževanj opravljen tečaj iz metode PNF I in II, in več-letne izkušnje s fizioterapijo na domu. Več o njenih referencah najdete na http://www.svetzdravja.si/reference/

Cena enourne terapije na domu vključno z vožnjo do 10 km je 40 €. Cena enourne terapije od 10 km dalje je 50 €. Vsaka enajsta terapija je brezplačna.

Naročanje po tel. 040 323 393.

Vabljeni, da nas pokličete!