Protibolečinska elektroterapija je fizioterapevtska metoda lajšanja bolečin s pomočjo električnih tokov nizke jakosti, ki jih prek elektrod apliciramo na področje bolečega predela. Uporabljamo več oblik električnih tokov:

TENS: transkutana električna nevro stimulacija: namen TENS-a je prekinitev prenosa bolečinskega signala v možgane z namestitvijo elektrod tako, da je boleče mesto med elektrodama.

Terapevtski ultrazvok (UZ): osnovna značilnost je zdravljenje s pomočjo človeškemu ušesu nezaznavnega zvočnega valovanja. Valovanje povečuje prekrvitev tkiv, zmanjšuje pa tudi otekline in bolečine.

Interferenčni tokovi (IF): terapija z interferenčnimi tokovi je nekoliko bolj zapletena – dva para diod namestimo križno, tako da je boleče mesto v sredini.

Diadinamski tokovi (DD): pri tej obliki tokov se vzpostavita dve frekvenci, srednja in nižja, ki stimulirata obnovo tkiva ob majhni razdraženosti kože.

Namen vseh protibolečinskih aparatov je draženje živčnih delcev na področju bolečine. S tem preprečujemo prenos bolečinskih signalov v možgane. Stokovno imenujemo to aktivnost »zviševanje praga bolečine«. Posledica delovanja električnih tokov je zmanjšan občutek za bolečino.

Komu je protibolečinska elektroterapija namenjena?

Elektroterapija je primerna za dve vrsti ljudi:

  • Za ljudi, pri katerih z drugimi metodami fizioterapije ne moremo odpraviti vzroka za bolečine in z elektroterapijo lajšamo bolečino,
  • Za ljudi, ki so že naročeni na fizioterapijo in želijo olajšati svoje bolečine med čakanjem na fizioterapijo.

Ste se naročili na fizioterapijo, pa ne morete čakati do datuma, na katerega ste naročeni?

Ponujamo vam ugoden paket 6-ih terapij s terapevtskim ultrazvokom ali interferenčnimi tokovi za zgolj 50€. Izberete pa lahko tudi paket 6-ih terapij s terapevtskim ultrazvokom in interferenčnimi tokovi za 65€,

ali

izberete paket 5-ih delnih ročnih terapevtskih masaž bolečega predela (15 min) in protibolečinske elektroterapije (terapevtski ultrazvok ali interferenčni tokovi) le za 99€.

Informacije in naročanje

Urška Mravlje

040 323 393