V naši fizioterapiji se zavedamo, da prevoz do naših prostorov včasih predstavlja težko premostljivo oviro, zato nudimo tudi fizioterapijo na domu.

Fizioterapija na domu je namenjena bolnikom, ki so zaključili bolnišnično zdravljenje in so bili odpuščeni v domačo oskrbo. Prav tako je odlična rešitev v primeru, da je kdo od vaših domačih tako oslabel, da ne zmore obiskovati ambulantne fizioterapije, ali v primeru, ko ste svojci zaradi obveznosti prezasedeni in si ne morete privoščiti dodatnega dela z bolnikom.

S fizioterapevtovo pomočjo se bodo izboljšali:

  • gibljivost in prožnost sklepov,
  • splošna in specifična mišična moč
  • ravnotežje in usklajenost gibov
  • dihalna sposobnost in sposobnost izkašljevanja
  • prekrvitev nog, in rok kot pozitivna spremljevalka gibanja.

Vse to je potrebno za samostojno izvajanje dnevnih aktivnosti kot so obračanje v postelji, posedanje, sedenje, hranjenje, vstajanje, samostojna hoja ali hoja s pripomočki.

Ko se po telefonu dogovorimo za termin, se naša fizioterapevtka oglasi na domu, kjer oceni bolnikovo stanje in skupaj s svojci (in če je le možno v soglasju z bolnikom) glede na njihove želje določi cilje terapije. Nato prične s terapijo, z vadbo, učenjem telesnih aktivnosti ali masažo – vsem, kar je potrebno, da bomo prišli do zastavljenih ciljev.

Fizioterapevtka bo na željo svojcev tudi le-te naučila terapevtskih vaj in prijemov. Ti bodo nato lahko izvajali omenjene postopke z bolnikom tudi sami. Tako bodo bodisi pocenili terapijo, ali pa omogočili bolniku terapijo večkrat na dan, kar bo privedlo do hitrejšega okrevanja in samostojnosti.

Informacije in naročanje

Urška Mravlje

040 323 393