SMS metoda (stabilizacija in mobilizacija hrbtenice) je enostavna, posebna oblika vadbe, ki jo je osnoval češki specialist s tridesetletnimi izkušnjami na področju preventive in zdravljenja bolečin v hrbtenici – Richard Smišek, dr. med. Temelji na stabilizaciji in mobilizaciji hrbtenice, sama vadba pa se izvaja s pomočjo posebnih elastičnih trakov.

SMS metoda (včasih tudi FSMH metoda) predstavlja sistematično krepitev in zdravljenje človeškega gibalnega aparata ter tudi funkcije notranjih organov. Je kombinacija rehabilitacijskih in preventivnih vaj, obenem pa tudi vaj, ki povečujejo telesne zmogljivosti in sposobnosti.

Pri SMS metodi se s krepitvijo mišičnih verig krepi mišična moč trupa, zaradi česar se zmanjša pritisk na medvretenčne ploščice in sklepe. S tem je omogočeno tudi boljše prehranjevanje in regeneracija posameznih delov.

SMS metoda je prav tako zelo uporabna za zdravljenje različnih diagnoz, ki jih je bilo v preteklosti težko zdraviti: skolioza, spinalna stenoza, zdrsnjena vretenca (hernija) itd.

SMS metodo v svoj vadbeni program vključuje tudi ogromno vrhunskih športnikov s ciljem izboljšati svoje nastope in kot preprečevanje degeneracije in napetosti v hrbtenici ter poškodb večjih sklepov (kolk, koleno, ramenski obroč, gležnji).

SMS metoda je po svetu zelo popularna in razširjena metoda. Primerna je za zelo širok krog uporabnikov (fizioterapija, zdravilišča, vadbeni centri, športna društva, športni klubi, šole, …)

Informacije

Marko Zrnec

040 209 299